Voor Scholen

Be Courageous is een tienerprogramma dat jongeren wil helpen om echt zichzelf te zijn. Dit doen we door op scholen een Courageous Day te organiseren, waarin we via sport en spelactiviteiten, groepsgesprekken, getuigenissen en enthousiaste sprekers samen in gesprek gaan over ‘wie ben jij nou echt?’ en ‘wat heb jij in je leven al meegemaakt en wat doet dat met je?’

Door eerlijk te zijn en net iets meer van zichzelf te laten zien dan ze gewend zijn ontdekken jongeren dat we allemaal lastige en moeilijke momenten in ons leven te verwerken krijgen. Door dat met elkaar te delen, groeit het vertrouwen in onszelf en respect voor de ander. Dat maakt ons (nog) mooiere mensen!


Leerlingen worden dagelijks geconfronteerd met de kwetsbare kant van het leven. Scholen en kerken willen daar natuurlijk aandacht aan besteden. Tijdens een Courageous Day nemen we de tijd om samen met leerlingen te ontdekken wie ze zijn en wat hen daadwerkelijk bezig houdt. Dit doen we door middel van allerlei activiteiten, groepsgesprekken, het kijken naar videoclips en het delen van levensverhalen.

Op deze manier gaan leerlingen elkaar beter begrijpen, groeit er wederzijds respect en wordt de sfeer binnen school of kerk positief beïnvloed. Het is bijzonder dat na elke Courageous Day een aantal leerlingen de keus maakt om met een zorgcoördinator, vertrouwenspersoon of mentor door te praten.

Be Courageous is een initiatief van Jurrien en Janet ten Brinke. Jarenlang deden zij ervaring op met jongerenwerk in zomerse jeugdkampen. Hier ontdekten zij hoeveel behoefte jongeren hebben om stil te staan bij het echte leven en bij soms hele kwetsbare thema’s waar wij vroeg of laat allemaal mee moeten leren delen. Tegelijk is het niet vanzelf sprekend dat jongeren wegen vinden om aan deze behoefte te voldoen. Zo ontstond het idee om daar heen te gaan waar jongeren het meeste tijd doorbrengen, de school. Zo hebben zij, in samenwerking met een ervaren orthopedagoog, Bert Reinds, een dagprogramma in elkaar gezet. Inmiddels zijn er verschillende coaches bij de uitvoering van dit programma betrokken en zijn er door de jaren heen tienduizenden jongeren geïnspireerd.

Mocht je geïnteresseerd zijn in dit programma, dan kan je Jurrien direct bereiken via zijn contactgegevens op de website www.becourageous.nl, of je kan mij een bericht sturen.

Kom in contact voor een vrijblijvende kennismaking
Terug naar Home


 
 
 
 
E-mailen
Bellen